Del: - -

Forebyg fald- og snubleulykker på plejecentre

"Fald ikke på halen - Det kan forebygges" er en samlet kampagnepakke, som kan bruges til at forebygge fald- og snubleulykker på plejecentre. Hent materialet her.

Kampagnepakken består af fire materialer, 1 til arbejdsmiljøkonsulenter og andre 'fagprofessionelle' og 3 til brug i de enkelte arbejdsmiljøgrupper.

Til arbejdsmiljøprofessionelle

Vejledning: Gode råd til indsats og proces
Gode råd til de arbejdsmiljøprofessionelle med forslag til jeres systematiske arbejde med forebyggelse af fald- og snubleulykker.

 

 

Til arbejdsmiljøgruppen

Enkle metoder: Få øje på risikofaktorer
I kan forebygge ulykker ved at være opmærksomme på steder og situationer, hvor der er en risiko for at falde, snuble eller støde ind i noget.

Enkle metoder: Forebyg fald på plejecentre
Der er forskellige måder at arbejde med at forebygge fald- og snubleulykker. Her kan I se eksempler på, hvordan man systematisk kan arbejde med forebyggelsen.

Plakat: Eksempler på løsninger
Ni illustrerede løsninger, der forebygger fald- og snubleulykker. Lige til at hænge op på opslagstavlen. Kan også bruges til kampagnen.

Artikler om faldulykker

  • Case om forebyggelse: Læs hvordan plejehjemmet Enghaven i Skjern har arbejdet med at reducere faldulykker på trapperne efter flere alvorlige episoder.

Senest revideret den 11. september 2023