Del: - -

Forebyg fald- og snubleulykker i dag- og fritidstilbud

"Fald ikke på halen - Det kan forebygges" er en samlet kampagnepakke, som kan bruges til at forebygge fald- og snubleulykker i daginstitutioner og fritidstilbud. Hent materialet her.

Kampagnepakken består af fire materialer, 1 til arbejdsmiljøkonsulenter og andre 'fagprofessionelle' og 3 til brug i de enkelte arbejdsmiljøgrupper.

Til de arbejdsmiljøprofessionelle


Vejledning: Gode råd til indsats og proces

Gode råd til de arbejdsmiljøprofessionelle med forslag til det systematiske arbejde med forebyggelse af fald- og snubleulykker.

Til arbejdsmiljøgruppen


Enkle metoder: Find løsninger som forebygger faldulykker

Der er forskellige måder at arbejde med at forebygge fald- og snubleulykker. Her kan I se eksempler på, hvordan man systematisk kan arbejde med forebyggelsen. 

   


Enkle metoder: Få øje på risikofaktorer

Når I som AM-gruppe inddrager jeres kolleger i at finde risikofaktorer, skal det være enkelt. Få her en kort beskrivelse af tre enkle metoder, der er afprøvet i praksis.


Plakat: Fald ikke på halen - typiske fald- og snubleulykker

Ulykker kan forebygges! Skab opmærksomhed omkring forebyggelsen af fald- og snubleulykker med denne sjove plakat, der viser fem typiske fald- og snubleulykker.

Artikler om faldulykker

  • Faldulykker i daginstitutioner
    I dagtilbud og daginstitutioner skyldes 26 pct. af de alvorlige ulykker fald, glid og snublen i gulvhøjde. Hertil kommer de 19 pct., der skyldes fald fra højden. Værst står det til i børnehaver og aldersintegrerede daginstitutioner.
  • Artiklen "Undgå faldulykker med god indretning i daginstitutionen"
    Man kan forebygge mange faldulykker på pædagogiske arbejdspladser med god indretning. Det handler om at skabe en indretning, der tager højde for de aktiviteter, der foregår.
  • Gode råd til at forebygge faldulykker på legepladsen
    Hver dag året rundt er personale og børn på legepladsen. Det kan være glat eller fyldt med faldgruber, der kan medføre faldulykker for både børn og ansatte. Her finder I inspiration til, hvordan I kan undgå arbejdsulykker ude på legepladserne.

Senest revideret den 11. september 2023