Plakat: Forebyg akut fysisk overbelastning

Materialet indeholder 8 anbefalinger, som I med fordel kan printe ud og hænge op på arbejdspladsen, så alle bliver opmærksomme på at forebygge akut fysisk overbelastning. 

Hent plakaten her.
Del: - -

Episode 9 - Bliv bedre sammen

En podcast om at overkomme de 5 mest forekommende benspænd, når du arbejder som forflytningsvejleder - Det kan fx være modstand fra kolleger eller gamle indgroede vaner. Her får du fem anbefalinger til, hvordan du kan overkomme disse benspænd som forflytningsvejleder.

Udgivet september 2021.

  • Speaker: Henrik Drebøll, Adfærsekspert 
  • Informant: Randi Heskjær, Forflytningsvejleder og Julie Gredal, Leder Guldbergshave

”Jeg tænker at det betyder rigtig meget, at vi i fællesskab har nogle gode vaner. Gode vaner fra start af er rigtig rigtig vigtige og hver gang vi starter på nye ting, så snakker vi meget om hvordan får vi den gode vane ind allerede fra start. Fordi vi ved jo godt at lige så snart vi har fået en dårlig vane, så er det den vi husker på rygmarven. Så, det er vigtigt vi finder ud af hvordan, vi gør det godt fra start. Så vi ikke starter ud med at gøre noget der ikke er hensigtsmæssig. Så hver gang vi tager nogle nye ting, det kunne f.eks. være at vi finder ud af, at vi har en ny måde at forflytte på oppe hos en borger, så er det jo rigtig vigtigt at vi prøver det af nogle gange for at få den nye vane ind. At forflytningsvejlederne sammen med medarbejderne får prøvet de her ting af så de sidder, ehh, så de gode vaner ligesom kommer ind på rygmarven og sidder der.”

                     Julie Gredal, Gruppeleder Guldbergs Have projektet - Hjemmeplejen Bispebjerg/Nørrebro

Læs alle 8 anbefalinger her

Forflyt med omtanke

Podcasten er en del af en række værktøjer til brug for fremme af god forflytningspraksis og forebyggelse akut fysisk overbelastning. 

Du kan finde alle værktøjerne her 

Følg podcasten Godt arbejdsmiljø

Her kan du lytte til alle afsnit af denne podcast og mange andre spændende podcasts. Klik på ikonerne for at vælge, hvor du vil følge podcasten.


Apple 
podcast
(IOS)

Google
podcast
(Android)

RSS

Spotify


Senest revideret den 15. februar 2024