Del: - -

Kampagnepakke: Forebyg fald- og snubleulykker på din arbejdsplads

Fald- og snublen på jobbet er skyld i knap hvert femte alvorlige arbejdsulykke. Hent kampagnepakke til forebyggelse af fald- og snubleulykker i fire versioner - og læs mere om risici og forebyggelse i din egen branche.

Hent kampagnemateriale til fire brancher

Kampagnepakken "Fald ikke på halen - det kan forebygges!" er udarbejdet af BFA Velfærd og Offentlig Administration. Pakken indeholder materialer til arbejdsmiljøgruppen og arbejdsmiljøprofessionelle om at få øje på risikofaktorer, få idéer løsninger og gode råd om indsatsen og processen. Desuden er der plakater rettet mod hver branche til at hænge op på udvalgte steder.

Sådan går det galt i din branche

På baggrund af Arbejdstilsynets faktaark og ulykkesanalyse og selvstændig research har vi samlet hyppighed, årsager og eksempler inden for følgende brancher.

Tal og fakta om faldulykker

Fald -og snublen på jobbet er skyld i mange alvorlige arbejdsulykke, dvs. de medfører mere end tre ugers sygefravær. Det viser Arbejdstilsynets opgørelse fra 2018-2022 over anmeldte arbejdsskader. På kontorer og (undervisningsinstitutioner er det hver fjerde alvorlige ulykke, der skyldes fald.

I dagtilbud og daginstitutioner skyldes 26 pct. af de alvorlige ulykker fald, glid og snublen i gulvhøjde. Hertil kommer de 19 pct., der skyldes fald fra højden.  Værst står det til i børnehaver og aldersintegrerede daginstitutioner. På hospitaler skyldes hver 10’ende ulykker fald, glid eller snublen.

Arbejder du med hjemmeplejeundervisning eller på kontor så kan du her læse mere om, hvor det går galt.

Fald- og snubleulykker kan forebygges!

”Vi møder desværre ofte den holdning, at snubleulykker er noget, man ikke kan gøre noget ved", siger kontorchef i Arbejdstilsynet, Bent Horn Andersen.

"Men der er ofte et mønster i, hvad der sker, når det går galt. Derfor er det også muligt at forebygge mange af disse ulykker. Ofte handler det om små ændringer i det daglige. For eksempel at rydde op på gulve, undgå at løbe og sikre, at der er jævnt, der hvor man færdes”, siger han.

Læs mere om fald- og snubleulykker


Senest revideret den 29. maj 2024