Del: - -

Arbejde på egen hånd

At arbejde alene giver en række fordele og friheder. Men med dem kommer også en række særlige udfordringer og faldgruber.

Den øgede frihed, der følger med at arbejde alene, medfører også en række faldgruber. Du er blandt andet alene om at håndtere og opdage stress, og det kan være svært at håndtere stress, der er opstået, når du arbejder alene.

Faglighed og professionalisme trives ofte i samspil med andre indenfor ens fag, og derfor kan du blive udfordret på din faglighed. Samarbejdspartnere og andre kan give særlige udfordringer.

Frihed

 Faldgruber

Du har frihed til selv at planlægge dit arbejde Det kan let komme til at fylde for meget
Se Håndtering af stress
Du kan i høj grad selv vælge, hvilke metoder du vil bruge i dit arbejde. Du kan komme i tvivl om, hvorvidt du bruger de rette metoder.
Se Faglighed
Der er ingen, der kontrollerer dig i dagligdagen Der er ingen til at give dig feedback i dagligdagen.
Se Samarbejdspartnere
Du slipper for kollegasladder og konflikter Du har ingen ligestillede at betro dig til eller sparre med i vanskelige situationer
Se Samarbejdspartnere
Se Faglighed
Du slipper for at skulle deltage i håndteringen af faglige kontroverser Du har ikke daglig omgang med kolleger, hvor du kan fastholde og udvikle dine faglige professionelle holdninger, værdier og metoder.
Se Samarbejdspartnere
Se Faglighed
Du har ingen leder - som fysisk er tilstede - der stiller krav til dig i dagligdagen Du har ingen at støtte dig til, hvis der opstår akutte uenigheder og konflikter Se Samarbejdspartnere
Se Håndtering af stress 
Du har muligheden for at udvikle meget selvstændighed, selvsikkerhed og styrke din egen personlige og faglige udvikling. Du kan blive for personligt involveret, så du mister dit professionelle overblik Se Faglighed
Se Håndtering af stress  

Senest revideret den 03. juni 2020