Dialogkort Mangfoldighed

Hent dialogkortene og få gang i samtalen om dilemmaer og situationer, hvor der er mulighed for at udtrykke  forskellige vurderinger og holdninger.

Dialogkort Mangfoldighed
Del: - -

#8 Stærke arbejdsfællesskaber for unge, ældre og andre

Et stærkt fællesskab på en arbejdsplads er en grundsten i et godt psykisk arbejdsmiljø. Men et stærkt arbejdsfællesskab bygger ikke sig selv, og det kan være svært at komme ind i fællesskabet, når man er ny på en arbejdsplads, fortæller Andreas Andersen, arbejdslivskonsulent i Aron – Center for bæredygtigt arbejdsliv.

Det oplever især unge og nyuddannede, når de bliver ansat i et erfarent og sammentømret team. For på tværs af generationer og livsfaser mener vi ikke altid det samme, når vi siger fællesskab og sammenhold. Vi har de samme værdier, men vi lægger noget forskelligt i dem.

Den unge, som slapper af i frokostpausen med sin mobiltelefon, bliver måske set som asocial af de ældre kolleger, som hellere vil snakke. De travle småbørnsforældre, som suser ud ad døren om fredagen, bliver måske set som asociale af de unge, som gerne vil drikke en fyraftensøl. Selv mødetider ser vi forskelligt på.

Så hvordan får I et stærkt arbejdsfællesskab på tværs af livsfaser og andre forskelle? Og hvad kan stå i vejen for det? Det taler vi om i dette afsnit af Vi snakker om mangfoldighed.

Deltagere: Andreas Andersen, arbejdslivskonsulent i Aron – Center for bæredygtigt arbejdsliv, Liv Starheim, organisationspsykolog og Bille Sterll, journalist.

Følg podcasten Godt arbejdsmiljø

Her kan du lytte til alle afsnit af denne podcast og mange andre spændende podcasts. Klik på ikonerne for at vælge, hvor du vil følge podcasten.


Apple 
podcast
(IOS)

Google
podcast
(Android)

RSS

Spotify


Senest revideret den 21. maj 2024