Del: - -

Veje til forandringer

Det lyder let og rigtigt at bruge børnenes ressourcer, så hvorfor kommer vi ikke bare i gang? Det handler om at komme over de væsentligste barrierer for forandringer i hverdagen.

Ny organisering af arbejdet
Hvis I skal lykkes med at ændre jeres vaner, er I er nødt til at have tydelige aftaler om, hvem der gør hvad. I starten kræver det disciplin. 

Investér tid i barnets fremtid
Tidspres er en afgørende barriere for at ændre sin pædagogiske praksis. Det kan føles uoverskueligt at vente på, at børnene selv får tøjet på eller øser maden op. 

En bred og sammenhængende indsats
Det er vanskeligt at udvikle jeres pædagogiske praksis eller forebygge nedslidning, hvis der er medarbejdere, der er stressede eller mangler overskud og overblik. 

Spørgsmål til personalemødet
I projekt Leg og Løft fra Århus Kommune er der lavet en række lister med spørgsmål, som I kan tage udgangspunkt i på jeres personalemøder, når I skal diskutere ergonomi i forhold til dagligdagens forskellige situationer.

Det er arbejdsgiverens ansvar
Hovedansvaret for arbejdsmiljøet på institutionen ligger hos kommunens øverste ledelse, men alle skal være med til at sikre, at I ikke ødelægger jeres rygge med dårlige arbejdsstillinger.

Værktøjer
Inspiration og idéer til at skabe sammenhæng mellem pædagogik og ergonomi samt værktøjer, der kan hjælpe forandringssprocessen på vej.

Sæt gang i en ergonomistafet
Få inspiration fra Hedensted Kommune

Idéer til nye vaner
Ideer til arbejdet med vaner og ergonomikultur


Senest revideret den 7. august 2020