Den europæiske arbejdsmiljøuge

I uge 43 er det hvert år den europæiske arbejdsmiljøuge, og i 2020-2022 handler det om forebyggelse og håndtering af arbejdsrelateret muskel- og skeletbesvær.

I anledning af den europæiske arbejdsmiljøuge samler vi en række relevante artikler med fokus på et godt arbejdsmiljø og håndtering af arbejdsrelateret muskel- og skeletbesvær. Du finder det hele nedenfor. 

Sunde arbejdspladser letter belastningen 2020-2022

Muskel- og skeletbesvær et af de mest udbredte arbejdsrelaterede helbredsproblemer i Europa. Millioner af arbejdstagere i hele Europa har arbejdsrelateret muskel- og skeletbesvær. Ca. tre ud af fem arbejdstagere i Den Europæiske Union siger, at de har gener af muskel- og skeletbesvær. Det fremgår af data fra den sjette europæiske undersøgelse af arbejdsvilkårene.

Læs mere på den europæiske arbejdsmiljøuges hjemmeside.

Som led i kampagnen "Sunde arbejdspladser letter belastningen" kan man på hjemmesiden benytte sig af praktiske værktøjer og vejledende materialer. 

Se værktøjer og materialer her.

Forflyt med omtanke

På forflyt.dk finder du otte handlingspakker. Hver handlingspakke bygger på ét af BFAs 8 råd for god forflytningspraksis. Du finder små øvelser og konkrete mikrohandlinger, som gør det let og hurtigt at forebygge akut fysisk overbelastning hos dig og dine kolleger.

Find handlingspakkerne her

Forebyg smerter - få mere bevægelse i hverdagen

En af løsningerne på at forebygge smerte, er mere bevægelse og fysisk aktivitet i hverdagen. Bliv inspireret af gode tips og øvelser på kropogkontor.dk. 

Strategisk forebyggelse af MSB 

Gør forebyggelsen af MSB i kommuner og regioner mere systematisk og effektiv - med afsæt i årshjulet og de data om arbejdsmiljøet, I allerede har.

Se hvilke værktøjer der kan bruges her.


Senest revideret den 26. oktober 2022