Del: - -

Ung med job

For de fleste unge er det en sårbar omvæltning at komme ud på arbejdsmarkedet. De skal først til at lære, hvordan man begår sig på en arbejdsplads. Unge er mere udsatte for skader end deres ældre og mere erfarne kollegaer. De har brug for råd og vejledning, så de kan få et sundt og sikkert arbejdsliv. På hjemmesiden www.ungmedjob.dk kan du få mere viden om at give de unge en god start både som arbejdsgiver, underviser, forældre eller som ung.

Ungmedjob har til formål at samle information om unges arbejdsmiljø, og hjælper med at støtte og inspirerer undervisere, der ønsker at integrere arbejdsmiljø i undervisningen. Sitet giver også unge, forældre og arbejdsgivere overblik over de vigtigste arbejdsmiljøregler. Bag hjemmesiden står de fem Branchefællesskaber for Arbejdsmiljø og Arbejdsmiljørådet.

Ung med fritidsjob: Kom godt i gang her

Får styr på reglerne for arbejdstid og hvilke opgaver, du må udføre som ung. Læs også om, hvad et godt arbejdsmiljø er, hvad du selv kan gøre for at få det godt på jobbet, og hvordan du kan få hjælp, hvis noget går skævt. Kom godt igang som ung her.

Til ledere og arbejdsgivere: Tag godt imod de unge

De unge under 18 år er fremtidens arbejdskraft og en vigtig del af hverdagen på rigtig mange arbejdspladser. Læs her, hvordan I tager godt imod de unge nyansatte og giver dem en god start på arbejdslivet og et godt og sikkert arbejdsmiljø. Læs mere her som leder og arbejdsgiver.

Til forældre: Sådan kan du støtte og hjælpe

Har dit barn fået et fritidsjob? Læs her, hvilke regler der gælder for unges arbejde, og hvordan du kan støtte og hjælpe dit barn med at få en god og sikker start på arbejdslivet. Læs mere her som forældre.

Til undervisere: Inspiration og undervisningsmaterialer

Her kan du som underviser i grundskoler, gymnasier og erhvervsskoler finde viden, inspiration og undervisningsmateriale til at ruste de unge til deres første møde med arbejdsmarkedet og lære dem at forholde sig til deres eget arbejdsmiljø. Er du underviser så læs mere her.


Senest revideret den 21. september 2022