Tre guider om åbne kontormiljøer

Tre målrettede guider giver bud på, hvordan man kan tackle problemer i eksisterende åbne kontormiljøer.

Hent dem her
Del: - -

Den bærbare

Stadig flere vælger at udskifte den stationære pc med en bærbar computer, som gør det lettere at skifte arbejdssted og at tage arbejdet med i toget eller til hjemmearbejdspladsen.

Den bærbare computer er omfattet af de samme regler om arbejdsmiljø, som den stationær pc, hvis:

  • Den bruges regelmæssigt og mere end ca. 2 timer næsten dagligt på den faste arbejdsplads.
  • Den bruges på en hjemmearbejdsplads, hvor den ansatte regelmæssigt arbejder hjemme hele dagen eller sammenlagt mindst en dag om ugen.

En moderne bærbar har normalt en god skærm, som opfylder kravene. Derimod skal den udstyres med et tastatur og mus. Hvis den bærbare bruges meget både på arbejde og derhjemme, skal der være separat tastatur og mus begge steder.

Hvis den bærbare ofte bruges i tog eller på andre skiftende arbejdssteder er det en god idé at anskaffe en løs mus. Der findes flere modeller, der er små og velegnede til at have i tasken.

Både tastaturer og mus fås i god kvalitet til en minimal pris.

Det kan du selv gøre

Vær opmærksom på, hvordan du bruger den bærbare. Sørg for at få den rigtige arbejdshøjde, et godt lys etc. – også ved brug i kortere tid.

Få så vidt muligt en dock station de arbejdssteder, hvor du jævnligt bruger din bærbare. Løst tastatur og mus afhjælper nogle gener, men afstanden til skærmen kan blive for stor..

Det kan du gøre som leder

Sørg for, at der altid købes separate tastaturer og mus, når der indkøbes nye bærbare. Merudgiften er beskeden.

Se også:
Ergonomi på kontoret


Senest revideret den 29. april 2021