Del: - -

Fra gruppe af ledere til ledelsesgruppe med værktøj 2

Koncern-HR Chef Catharina Winterberg i Erhvervsministeriet oplever, at den fælles identitet er blevet styrket i gruppen af ledere, hun er chef for. Værktøj 2 hjalp med på vejen.

Vi er blevet bedre til at se på vores fælles mål som gruppe – og til i højere grad blive en ledelsesgruppe frem for bare en gruppe af ledere.

Catharina Winterberg, Koncern-HR Chef, Erhvervsministeriet

Et nyt værktøj fra BFA klæder ledergruppen på til at styrke deres samarbejde for at løfte ledernes trivsel og resultater. Ledergruppen er et vigtigt forum for støtte til den enkelte leder. Og værktøjet har haft god effekt i koncern-HR i Erhvervsministeriet, hvor man er ved at genfinde pusten ovenpå et hæsblæsende Corona-forløb.

”Det har styrket vores identitet som gruppe”, fortæller Koncern-HR Chef, Catharina Winterberg. ”Hvem er vi som ledelsesgruppe, og hvad vil vi opnå sammen? Det er vigtigt at få talt igennem – men det kan være svært, også fordi ledelse ofte kommer til at handle om at lykkes som enkelt leder, frem for at lykkes som gruppe.”

Catharina og de fem ledere under hende fandt god hjælp i BFA’s værktøj: ”Vi havde i vores ledelse en rigtig god snak om vores samarbejde – hvad vi gerne vil beholde og hvor vi gerne må blive bedre.”

Hun anbefaler at bruge værktøjet i ledelsesgruppen: ”Det er ok at gøre det på sin egen måde, så det er naturligt. Hvis man er i en gruppe, hvor der er problemer, ville jeg overveje at hive en uden for gruppen ind til at hjælpe med at facilitere seancen.”

Og dialogen ved værktøjet har haft sin effekt: ”Vi er blevet bedre til at se på vores fælles mål som gruppe – og til i højere grad blive en ledelsesgruppe frem for bare en gruppe af ledere”, fortæller hun. Og det i en grad, at det ikke er sidste gang, de sætter samarbejdet på dagsordenen:

”Vi laver en opfølgning om et halvt år og ser, om vi har rykket os. Vi har udpeget fokuspunkter, som vi skal arbejde med, hvor vi forventer en effekt inden for det næste halve til trekvarte år”, afslutter hun.


Senest revideret den 6. september 2021