Det er billigere at viske ud end at flytte mure

Få inspiration til, hvordan den gode byggeproces kan sikres, når sygehuset skal bygges.

Del: - -

Sengene bliver vasket i en automat

Det ligner en mellemting mellem en elevator og en vaskehal til biler, men det er en sengevasker, som automatisk rengør de brugte senge, der er en tur omkring sengevaske og sengeredningen i kælderen på Glostrup Hospital.

Sengevaskeren er installeret i forbindelse med renoveringen af afdelingen i 2008 og den adskiller den urene og den rene afdeling. Medarbejderne sender de brugte senge ind fra den urene afdeling og henter de rengjorte senge ind i den rene afdeling, hvor de bliver forsynet med madras, redt op og pakket ind i plastik.

Ideen med sengevaskeren er at spare personalet for det hårde arbejde med at spule og skure i besværlige arbejdsstillinger. Desværre har det vist sig, at vaskeren ikke lever op til forventningen med hensyn til hastighed, og det betyder, at en stor del af sengene stadig skal vaskes manuelt.

I forbindelse med renoveringen var det ikke muligt at flytte sengevasken og sengeredningen op fra kælderen, men er blevet gjort meget lysere blandt andet ved, at der er gravet nogle skråninger ned mod vinduerne, så der kommer meget mere dagslys ind.


Senest revideret den 11. maj 2020