Åbne kontormiljøer

Tre målrettede guider giver bud på, hvordan man kan tackle problemer i eksisterende åbne kontormiljøer.

Læs mere
Du vil møde 400 fagfæller og derudover få:
  • Et styrket fagligt fællesskab om arbejdsmiljø.
  • 3 stærke faglige oplæg i plenum.
  • 12 workshops med solide eksperter i relevante emner.
  • 7 miniplenums ved erfarne oplægsholdere, forskere med videre. 
  • Adgang til arbejdende udstilling med hjælpemidler,
    for eksempel indenfor forflytning, akustik, indretning,
    lys, luft og bevægelse m.m.

Vi glæder os til at se jer!

Tilmeld jer her
Del: - -

Fleksibelt kontor af flyttekasser

Fremtidssikring af kontoret er enhver ledelses hovedbrud for tiden. Kunstnergruppen Bosch & Fjord giver et bud på det ultimativt fleksible kontor, som er indrettet i flyttekasser.

Af Tune Nyborg, Periskop

- Hvis I ikke tror på, at indretningen og omgivelserne betyder noget for kreativiteten, kan I jo bare krybe ned under konferencebordet og holde det næste møde dér. Jeg tvivler på, at det vil blive et møde lige som alle de andre!

Ordene kommer fra kunstneren Rune Fjord, som sammen med kollegaen Rosan Bosch har udviklet en helt ny og anderledes kontorindretning, hvor arbejdspladser, møderum og køkken kan foldes sammen og flyttes på et par timer. Kunden var InnovationLab, der er et udviklingslaboratorium for ny teknologi og nye trends med afdelinger i Århus og København.

Ideen opstod i frustration

- Opgaven lød i første omgang på at indrette nogle nye lokaler i Århus. Så besluttede de sig for at flytte afdelingen til København. Midt i processen blev antallet af medarbejdere i afdelingen næsten fordoblet, og kort tid efter valgte man nogle helt andre lokaler. Vi var dybt frustrerede, fordi vi hele tiden følte, at vores arbejde blev bombet tilbage til start, fortæller Rune Fjord om den proces, der førte frem til den helt utraditionelle løsning.

- Så gik det op for os, at netop denne kaotiske hverdag var et kernepunkt i deres måde at arbejde på. Det førte til tanken om at indrette hele kontoret i flyttekasser, når de nu alligevel rykker rundt hele tiden.

Et kontor i kasser

Innovation Labs kontor er bygget op som store kasser af finér, der rummer alle kontorets funktioner. Kasserne kan foldes ud og blive til et orange langbord, en gul arbejdsø, et lille mødelokale med plads til fire personer, et pink køkken, en individuel arbejdsplads til fordybelse og koncentration eller et helt auditorium. Et særligt rum er beregnet til videokonferencer, hvor forskellige baggrunde kan klippes ind i billedet.

Vi keder os ihjel

- Innovation Lab er måske ekstreme, men den centrale mekanisme er fælles for alle kontorer. Vi skal være fleksible, mobile og omstillingsparate, men kontorindretningen følger overhovedet ikke med. Vi tænker pr. automatik i den enkeltes skrivebord, hvor man så skal udføre alle sine arbejdsopgaver, og i døde møderum med et konferencebord og en storskærmsprojektor. Det bliver så sagligt, at vi keder os ihjel, siger Rune Fjord.

- Vi har tænkt modsat: Man går hen til det sted, der passer til den opgave, man skal i gang med. Derfor skal kontoret indrettes efter opgaverne og de måder, man gerne vil arbejde på. Telefonen og computeren tager man bare med sig, de er jo alligevel trådløse. Og så skal det hele kunne pakkes sammen og flyttes i en fart., fortsætter han.

...og det virker!

Det ser vildt og vanvittigt ud, men det fungerer faktisk i praksis, siger event manager Peder Burgaard, Innovation Lab, der har arbejdet i det nye kontor siden juni 2006.


Senest revideret den 6. oktober 2022