Del: - -

God akustik

Æstetik og akustik kæmper en ulige kamp i mange byggeprojekter, hvor den moderne smag for glas, bare gulve og minimalistisk indretning ofte overtrumfer hensynet til tålelige lydforhold i store rum, hvor mange mennesker skal fungere sammen.

AT valgte gulvtæpper 

Trods problemer med rengøringen er Arbejdstilsynets daglige arbejdsmiljøleder glad for valget af gulvtæppe i tilsynets hovedkontor. Støjdæmpning har nemlig den højeste prioritet hos medarbejderne.

Tænk støj tidligt i byggeprocessen

Kun i hvert tiende erhvervsbyggeri bliver lydforhold taget med i overvejelserne. Det er en stor fejl, mener Claus Møller Petersen fra Carl Bro.

Gå tur i den åbne kontorlyd

Forskere på Danmarks Tekniske Universitet har udviklet et computerprogram, som kan simulere akustikken i et planlagt byggeri, så man kan høre sig frem til de rigtige materialer.

HK: Gulvtæpper er en lappeløsning

Det er en rigtig dårlig ide at plastre de åbne kontorer til med gulvtæpper for at dæmpe støjen, mener arbejdsmiljøkonsulent Niels Jakobsen fra HK/Kommunal. Tæpperne er nemlig en rigtig skidtsamler, som gør medarbejderne syge.

God akustik med plisségardiner og bløde møbler

Patent- & Varemærkestyrelsen i Tåstrup er et eksempel på en god akustisk løsning i de åbne kontorer. Lofter, gulve og dele af væggene er beklædt med lyddæmpende materialer. Plissegardiner og bløde møbler har også en god effekt på akustikken.


Senest revideret den 30. april 2020