En arbejdsplads i bevægelse

Hent idékataloget her
Du vil møde 400 fagfæller og derudover få:
  • Et styrket fagligt fællesskab om arbejdsmiljø.
  • 3 stærke faglige oplæg i plenum.
  • 12 workshops med solide eksperter i relevante emner.
  • 7 miniplenums ved erfarne oplægsholdere, forskere med videre. 
  • Adgang til arbejdende udstilling med hjælpemidler,
    for eksempel indenfor forflytning, akustik, indretning,
    lys, luft og bevægelse m.m.

Vi glæder os til at se jer!

Tilmeld jer her
Del: - -

Bevægelse og hvile i ældreplejen

Et Idékatalog fra NFA der giver inspiration til at tilrettelægge arbejdet i ældreplejen på en måde, så man bliver sundere af at udføre det. Nøglen er at skabe den rette balance mellem fysisk hvile, variation og bevægelse i løbet af arbejdsdagen. Idékataloget kan også give god inspiration til andre brancher end ældreplejen.

Nogle medarbejdere i ældreplejen går meget i deres arbejde i hjemmeplejen, mens andre sidder mere ned. Et nyt idékatalog fra NFA (Nationalt Forskningscenter for Arbejdsmiljø) skal give inspiration til at tilrettelægge arbejdet på en måde, så man bliver sundere af at udføre det. Nøglen er at skabe den rette balance mellem hvile, variation og bevægelse i løbet af arbejdsdagen.

Smerter og højt sygefravær er virkelighed for mange medarbejdere, ligesom en stor andel må forlade arbejdsmarkedet før tid.  Men små ændringer i tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne kan måske være med til at ændre på dette.

Forskerne kalder det Guldlok-princippet, fordi det handler om, at der hverken må være for meget fysisk krævende arbejde, og heller ikke for lidt, men derimod lige tilpas af begge dele henover hele arbejdsdagen.

Idékatalog

Idékataloget indeholder blandt andet tre konkrete idéer til mere bevægelse i hverdagen og tre konkrete idéer til mere hvile i hverdagen. Variationen får I ved at indføre hyppige skift mellem perioder, hvor I hviler (fx sidder ned) og bevæger jer(fx går i rask tempo, cykler eller går på trapper). 

Læs mere og hent idékataloget på NFA's hjemmeside her.


Senest revideret den 25. maj 2022