Del: - -

Episode 2: Ledelse og læringen fra coronaen

Hvordan kommer vi videre, når corona går fra at være en krisesituation til at være et nyt og mere permanent vilkår i vores arbejdsliv? Hvad har vi lært, og hvad bør vi tage med videre? Det er ikke mindst en udfordring for lederne.

Hør med, når Søren Prehn taler med arbejds- og organisationspsykolog Helle Folden Dybdahl om hvorfor de ledergrupper, som formår at dele udfordringer og erfaringer, klarer sig bedst, og hvordan lederne kan blive bedre til at opfange og aflæse de udfordringer, deres medarbejdere står med.

Helle Folden Dybdahls afsæt er, at vi ikke ved, hvor længe coronaen kommer til at vare. Derfor skal vi som ledere og medarbejdere ikke gå og vente på, at det gør over - vi skal lære at navigere i usikkerheden, så hverdagen kommer til at fungere hér og nu. Vi skal acceptere, at situationen er usikker, og at vi må prøve os frem. Og derfor vil vi også ind imellem fejle.

For lederne handler det bl.a. om løbende at samle op på, hvad der fungerer og hvad der kræver justeringer - og på hvad vi lærer lige nu, som vi skal tage med videre. Det kan fx gøres med en hurtig runde på teammøder, som led i MUS-samtaler osv.

Samtidig anbefaler hun, at ledergrupperne taler sammen om, hvad situationen kræver af os som ledere, deller usikkerheden og og bruger hinandens erfaringer og løsninger.

 

 

Følg podcasten (links kommer snart, men episoden kan fremsøges allerede nu)
Vil du have alle episoder af podcasten automatisk? Klik på ikonerne for at vælge, hvor du vil følge podcasten.


Apple 

podcast
(IOS)

Google
podcast
(Android)

RSS

 

Spotify

 


Senest revideret den 22. april 2021