Tre værktøjer: Styrk lederes trivsel og resultater

Værktøjer til lederes psykiske arbejdsmiljø - ledere, der trives, er bedre til at skabe resultater og trivsel omkring dem.

Find materialet
Digitalt stormøde

Hvorfor er lederes trivsel egentlig vigtigt? Gense det digitale stormøde fra 14. september 2021 med direktør Mads Skovlund Pedersen fra Nordea og administrerende direktør Claus Ladegaard fra DFI. 

Se optagelse af det digitale stormøde
Webinar: Lær at løfte lederes trivsel og resultater

Hvordan løfter I lederes trivsel og resultater? Gense webinaret fra 4. oktober 2021, hvor Jan Heiberg introducerer til tre nye værktøjer og ledere fortæller om deres erfaringer.

Se optagelse af webinar med værktøjer
Del: - -

Det grænseløse arbejde

Hjemmearbejdspladser kræver fokus på adskillelse af privat- og arbejdslivet og at du husker at finde tid til dig selv, så du ikke drukner i dit arbejde.

Vi tager arbejdet med hjem et par timer foran computeren om aftenen eller vi afbryder arbejdet midt på dagen for at nå frisørtiden. Med internetopkoblingen i hjemmet er der åbnet for endnu større selvbestemmelse og indflydelse på egen tid. I dag er det muligt at arbejde hvor som helst og når som helst – det grænseløse arbejde.
 
Faren ved det grænseløse arbejde er, at arbejdet æder sig ind på dit privatliv samtidig med at det kræver, at du er god til at sætte grænser. Læs mere om frihed og faldgruber ved det grænseløse arbejde og ved hjemmearbejdspladser her eller i vores hæfte Trivsel i lederrollen.

Hvordan kan du indrette privatlivet?

Hvis du ofte tager arbejdet med hjem eller hvis du har ønsker om at gøre det er det en god idé at få afstemt dine og din families forventninger. Hvordan kan du/I indrette jer privat, så det passer med din karriereudvikling – og omvendt? I kan tage udgangspunkt i nogle af disse spørgsmål:

  • Planlæg hverdagen. I en moderne familie skal der stram kalenderstyring til – ligesom på jobbet. Også i privatlivet er det mest givende at skiftes til de rutineprægede og de spændende arbejdsopgaver. 
  • Inddrag resten af familien. Børnene har mange ressourcer, som måske ikke bliver brugt. 
    Vær opmærksom på, at der er forskellig opgaveintensitet i forskellige dele af din/jeres karriere (rejser, møder, konferencer). Det kræver forståelse og anerkendelse. 
  • Skal hverdagen med lange transporttider, fleksibelt arbejde og et travlt familieliv hænge sammen, kan du/I blive nødt til at finde hjælp. Familie, venner og praktisk hjælp. 
  • Formaliser din hjemmearbejdstid. Opstil rammer for hvor og hvornår, der arbejdes. 
    Lad være med at tro, at du kan give flere ting energi samtidigt. Så hellere lukke døren til arbejdsværelset – og besvar de mails, du alligevel ikke kan lade være med at svare på. Giv ungernes lektiehjælp fuld koncentration. Sluk mobilen når du har besluttet dig for, at I aften skal du og din partner se hinanden dybt i øjnene 
  • Overvej, hvordan du i dit privatliv kan se og mærke, at du har en god balance mellem dit arbejde og privatliv.

Senest revideret den 21. august 2023